FAQ

Vanliga frågor

Kontakta oss gärna om inte svaret hittas

Går det att hyra sittsäckar hos er?

Nej inte nu längre

Kan ni sponsra med sittsäckar?

Detta är den vanligaste förekommande frågan. En fråga som kommer några gånger per månad. Vi har sponsrat vid enstaka tillfällen. Exempelvis har vi gett ett par säckar till Stadsmissionen i Stockholm. Detta eftersom vi gillar deras arbete. Sponsring sker främst i ett syfte att sponsra organisationer som gör något speciellt bra.

Men vi är även öppna för sponsring av exempelvis bloggtävlingar.

Kan man ha en sittsäck som skydd när man tränar på att rida?

Detta är troligtvis den mest udda fråga som har kommit in. Svaret är nej. För det första bör man inte hoppa i en sittsäck från hög höjd. Risken finns att den då spricker. För det andra är det inte en produkt som är tillverkad ur ett skyddsperspektiv. Detta avråds alltså rejält.

Levereras säckarna med fyllnadskulor? Var köper man extrafyllning?

Ja, alla säckar säljs inklusive fyllning. De är även fyllda vid leverans. De som vill fylla upp sin säck mera (eller ex. syr egen) kan köpa fyllning här. 

Hur lagar man en sittsäck?

Det finns ett speciellt FatBoy-repairkit som kan köpas här. Detta kit innehåller en lagningsbit för Fatboy Original samt lim som passar detta material. Det kan eventuellt fungera på andra sittsäckar av samma slitsamma tyg – men det är inget som garanteras.

Generellt lagas ett hål på samma sätt som ett hål på en cykelslang. Det krävs en lapp och ett slittåligt lim.

Hur gör man ren en sittsäck?

Fatboy, Roomox och många andra modeller rengörs enklast med tvål och vatten. Det gäller därmed modellerna som har en glansigare yta likt segeltyg. Modeller av fårskinn eller koskinn – Följ instruktionerna här. Har du en saccosäck med innerpåse kan du lätt ta ur innerpåsen och därmed lägga ytterpåsen i tvättmaskinen. 

Finns det sittsäckar som flyter?

Ja, hela sortimentet från Cellmar är flytande sittsäck. Det är även det märket som har den största modellen vi erbjuder. Modellen XXL är hela 3×2 meter.

Det är ett pris hos er och ett annat när man ska handla - varför?

Saccosäckar.se är en samlingsplats för en mängd E-butiker som säljer sittsäckar. Vi försöker i möjligaste mån hålla priserna uppdaterade. Men ibland hinner vi inte med eller får inte information från återförsäljarna om prisförändring. För aktuellt pris – klicka på säcken som är av intresse så blir ni vidarebefodrade till aktuell E-butik som även visar aktuellt pris.

Hur fungerar det med retur?

Saccosäckar.se är en samlingsplats för en mängd E-butiker som säljer sittsäckar. Det betyder även att reglerna kring returer är olika. Klicka på den saccosäck som du är intresserad av och du kommer till den butik som säljer denna. Där kan man även läsa om returmöjligheten.

OM Fatboy-modeller

Vi behöver fylla på vår Fatboy outdoor. Refillen ni har passar den till den?

Ja, den refill från Fatboy som finns på Saccosäckar.se passar alla modeller av Fatboy.

Se även FAQ-Oväntade frågor. De mer udda frågorna…