Fatboy

Fatboy grundades år 2002 och har sedan dess vuxit till en framgångsrik inredningstillverkare med butiker över hela världen. De är främst kända för sina hållbara och annorlunda sittsäckar, men skapar även bland annat hängmattor, lampor, sittpuffar samt andra inredningsdetaljer av hög kvalité.

Företaget strävar efter att även framtida generationer ska kunna njuta i deras möbler, och lägger därför stor vikt vid att alla deras produkter ska tillverkas i enbart miljövänliga material. De skapar roliga och unika möbler av hög kvalité i modern design som passar in i de flesta moderna hem.

Fatboys mycket slitstarka möbler har för bättre hållbarhet och lättare underhåll vanligtvis en PVC-beläggning som är smuts- och vattenavvisande. Produktserierna Avenue, Headdemock och Outdoor är dessutom framställda för att kunna stå emot slitage från alla typer av väder. (Läs mer om företaget under produktutbudet)

BuggleUp

Den störta sittsäcken från Fatboy heter BuggleUp. Med sina 190x140cm räcker den väl till att en vuxen eller två barn kan mysa i säcken. Den är också mer flexibel än sina ”säckkompisar” från märket. Detta genom att man kan spänna upp de två remmarna som finns på sidorna vilket skapar en mer sittvänlig ställning. Som mest kan man skapa en vinkel på 60 grader.

Se färger och utbud 

 

fatboy reklam

Fatboy Original

FatBoy Original Sittsäck är företagets “BestSeller” med över en miljon exemplar sålda över hela världen. En klassiker helt enkelt och den sittsäck som de flesta tänker på när man säger ”Fatboy”. Med tiden har företaget även breddat utbudet och har flera varianter på Original. Detta bland annat Outdoor och Stonewashed.

Storleken är 140x180cm.

Se färger och utbud 
[/su_column]

 

Hundbädd från Fatboy

Fatboy Doggielounge

Fatboy Doggielounge är en hundbädd som verkligen ger hunden något extra. Lika skön och behaglig som ”människomodellerna” men till människans bästa vän. Är designad av Alex Bergman och är mycket lätt att rengöra om så skulle behövas.

Se färger och utbud 

 

HÄngmatta från Fatboy

Headdemock

Med rejäl bredd (140cm) och kraftig konstruktion klarar Headdemock hela 150kg och därmed att två vuxna njuter av hängmattan samtidigt. Till hängmattan finns även överdrag som gör att den håller sig torr även under de regniga dagarna. Ett tillval är även Headdemockkuddar i matchande färger.

Till Butik / Beställ 

 

roomox sittsäck

Fatboy Junior

Är Fatboy Original något för stor för de minsta i familjen? Välj då Junior istället. Lite mindre, lite billigare men fortfarande lika skön. Modellerna är identiska förutom att de är mindre. Mycket lätt att hålla ren och både slitstark och tålig. Perfekt för barnrummet med andra ord.

Till Butik / Beställ 

 

Stentvättad Faboy

Stonewashed

Fatboy Stonewashed har lite mjukare säckmaterial än sin föregångare Original. Den är tillverkad av stentvättad bomull som skapar en mjuk och mysig känsla. I och med att tyget inte är lika glansigt på Original blir det lite svårare att ta bort fläckar. I övrigt är modellen identisk med Original.

Se färger och utbud 

 

Utomhus Saccosäck

Fatboy Original Outdoor

Det går att ha Original bade ute och inne. Men den som kommer att ha sin Fatboy utomhus extra mycket kan med rekommendation välja Outdoor. Denna är både vattenavvisande och UV-resistent. Därmed kommer den att hålla bra oavsett väder. Njut av din sittsäck på uteplatsen, i trädgården, på altanen ….

Se färger och utbud 

 

Laga Fatboy

En Fatboy sittsäck är tillverkad av ett mycket slitstarkt och hårt nylonmaterial. Det är mycket sällan som de går sönder men risken finns om vassa föremål rispas på säcken med hård styrka. De finns speciella ”Repairkit” att köpa som kostar ca 40kr och kan beställas här.

Gör rent runt sprickan och låt det torka upp ordentligt. Applicera sedan limmet enligt instruktionerna och sätt på lappen som följer med i detta reparationskit för sittsäckar. Kom ihåg att låta det torka ordentligt innan någon sätter sig i säcken. Fördelen med att laga med dessa kit är att det finns små bitar att köpa i samtliga färger som det finns Fatboy att köpa.

 

Är innehållet farligt i Fatboy?

Under en period har det cirkulerat vissa rykten om att innehållet och själva säcken skulle innehålla för höga halter av ämnet DEHP. Dessa rykten är felaktiga vilket visar sig i de undersökningar som Svenska Kemikalieinspektionen genomfört. Då Fatboy säljs över hela världen har företaget varit mycket noga med att följa de lagar och regler som gäller i de länder de säljer sina produkter. I Sverige genomförde även Kemikalieinspektionen tester på både Fatboy Original och Fatboy BuggleUp samt de EPS-kulor som fyllningen består av.

Testresultatet visade följande:

I själva säcken på Fatboy Original fanns inte några av de ämnen man sökte efter.

I själva säcken till Fatboy BuggleUp fanns 0,01% DEHP.

I EPS-fyllningen fann man 0,37% av ämnet HBCDD. Detta är en flamskyddsmedel. Regeln säger att om värdet är över 0,1% ska ”yrkesmässiga mottagare” få veta detta. Om en konsument frågar ska även detta uppges och detta då inom 45 dagar.

En vidare undersökning genomfördes av INTERTEK på BuggleUp samt Original. Detta då med fokus på hela produktens innehåll av de olika ämnena. Räknat på hela produkten innehåll BuggleUp 0,05% av HBCDD vilket därmed betyder att det är långt från upplysningsplikten.

Men för att sträva mot noll-resultat så har Fatboy Sverige kontaktat tillverkarna i Holland och försökt påverka dem att hitta annat material som därmed skulle kunna vara helt fritt från detta ämne.

Källa: http://www.fatboysverige.se/info/fatboy-information/