Pusku Pusku

pusku pusku logaPusku Pusku är ett möbelföretag från Vilnius i Litauen som grundades år 2008. De specialiserar sig på att designa och tillverka sittmöbler med en modern och kreativ design för alla tänkbara tillfällen. Förutom att skapa sina egna produkter arbetar de även med några av de ledande möbelföretagen i Estland, Lettland och Litauen.

Idag innehåller Pusku Puskus sortiment 16 olika produkter för inom- och utomhusbruk. I deras kollektioner kan man bland annat hitta puffar, sittsäckar, djurbäddar och soffor i en mängd olika färger och material. Möblerna finns att köpa i Litauen, Sverige, Tyskland, Lettland, Estland, Norge, Finland, Danmark samt Italien.

Allmän information

Alla inre säckar har en dragkedja så att man enkelt kan fylla på stoppningen vid behov. Vad den yttre säcken beträffar är dragkedjorna större och starkare för att kunna klara av vikten när någon använder den. Alla sömmar är sydda med förstärkt tråd, och i de allra flesta modeller finns dubbla sömmar. Alla detaljer och delar på säcken som är gjorda av material som tenderar att slitas ut är sydda med en stark så kallad overlocksöm.

De inre säckarna är till 100 % gjorda av hållbar och elastisk polyester. Tack vare materialets formvänliga natur kan stoppningen enkelt sprida sig för att formas efter den som använder sittsäcken. Stoppningen är av högsta kvalitet – många små EPS-kulor som är tillverkat av återvunna material med ett högt flamskydd därtill.

Sittsäckarna förpackas på ett miljövänligt sätt. Innan de placeras i lådorna stoppas de in i en tunn påse av återvunnen polyeten.

Se allt från Pusku Pusku