En innerpåse kan främst användas vid två olika tillfällen. Det ena är att man redan har en sittsäck som inte har någon innerpåse. Då kan man flytta över EPS-kulorna till innerpåsen och sedan sätta ytterfodralet runt detta. Därmed blir det mycket lättare att ta bort ytterpåsen om man vill tvätta den.
Den andra orsaken är om man syr en egen sittsäck. Du har gjort ett jättesnyggt ytterfodral och vill samla ihop EPS-kulorna i en innerpåse.
Pris
En innerpåse kostar ca 210-250kr och det bör ses som prisvärt istället för att sy ihop ett par gamla lakan och montera dragkedjor på det. Men den som är lite händig kan självklart spara en slant genom att sy en egen innerpåse.
Vad passar innerpåsen till?
Denna innerpåse passar till de flesta sittsäckar. Även om just denna innerpåse är rektangulär så spelar det ju ingen roll om sittsäcken har annat format. Det gör inget heller om innerpåsen är större än ytterpåsen.
Hållbarhet
Vi tycker att dessa innerpåsar är lagom slitstarka. Man kan hälla ner EPS-kulorna i säcken och sedan lyfta säcken utan att vara rädd för att den ska gå sönder. Däremot är det en innerpåse och ska behandlas som en innerpåse. Man ska inte läggas sig på den och rulla runt. Risken är då att den kan gå sönder.
Nackdelar?
Det finns en riktig nackdel med dessa innerpåsar. Vi har köpt flera olika och de har samma nackdel. Det är den lilla öppning som dragkedjan skapar. Det är en öppning på inte mer än 2dm. Genom den lilla öppningen ska man sedan försöka hälla 400 liter EPS-kulor. Hade öppningen varit större hade man betydligt lättare kunnat fylla påsarna. Nu krävs det att man minst är två personer för att man inte ska få EPS-kulor över hela rummet.
Vi förstår inte riktigt varför man inte har en större öppning eftersom man då skulle kunna trä över den över förpackningen med EPS-kulor och betydligt snabbare och enklare få in dem i påsen.
Vi ger påsen fyra av fem poäng i betyg. Det finns klara fördelar med att ha innerpåse och hade den varit lite mer funktionell hade högsta betyg delats ut.