Inredningstips till barnrummet

Att inreda barnens rum kan vara en utmaning – dock en väldigt rolig sådan. Det finns mycket att tänka på för att få ett bra resultat men man kan också släppa lös fantasin och kreativiteten rejält.

Här ska finnas plats för både lek och återhämtning och det gäller att tänka till extra när det gäller förvaringen för att undvika kaos. I det perfekta barnrummet har var sak sin plats och det finns många smarta tips för att nå dit.

Genomgående tema

Ett rum känns ofta mer harmoniskt om det finns någon form av tema eller röd tråd som håller ihop det. Ofta väljer man en färg att fokusera på men när det gäller barnrum är det bara fantasin som sätter gränserna. Ett pirat-, prinsess- eller cirkustema är några roliga förslag – utgå ifrån det ditt barn gillar mest och låt det sätta prägeln både vad gäller färgval och inredning.

Ombonat med textilier

En sänghimmel är som tidigare nämnt en snygg detalj i ett barnrum men för att få det extra ombonat bör man fylla på med andra härliga textilier. Mjuka kuddar på den bäddade sängen och i myshörnan ger ett varm och mysigt intryck. En stor matta på golvet bli skön för små barnfötter att gå på.

Även när det gäller gardinerna,  kan man lägga lite extra krut för att hitta något som verkligen sätter den rätta känslan i rummet, inspiration nedan från Gardinstugan. Mörka sammetsgardiner i cirkusrummet eller skria tyllgardiner i prinsessrummet – materialet man väljer att hänga i fönstren gör verkligen mycket för helheten.

Skapa en myshörna

I barnens rum ska det finnas plats både för lek och mys. En egen hörna med dov belysning, en skön sittplats och spännande böcker ger plats för avkoppling och återhämtning när all lek och bus tagit ut sin rätt.

En sittsäck är den perfekta möbeln att ha i en myshörna då den passar både för sagostunder och vila. Över den kan man hänga en mysig sänghimmel för att få till den rätta känslan och man får både en snygg detalj i rummet samtidigt som den fyller en bra funktion.

Satsa på förvaringen

Förvaring behövs det gott om i ett barnrum om man inte vill ha golvet belamrat med leksaker. En populär och smart lösning är att få upp sängen någon meter från golvet och platsbygga förvaring under den. På så vis sparar man plats och dessutom hamnar skåp och lådor i barnvänlig höjd, så att dom små både kan plocka i och ur sina saker själva.

Bildkälla:

Huvudbild – Inredningsbild från barnrum – Från Pixabay.com

Se även: Checklista för balanserad och snygg inredning

Gardiner – Barngardiner från Jotex – Från Gardinstugan.se