Intervju med Celmar om Itaka

 Företaget Celmar of Sweden har ett brett utbud av möbler och även en del unika sittsäckar. Serien Itaka kan till och med användas på sjön- de flyter nämligen.

Vi har träffat företaget för en intervju om deras flytande säckar.

ur kom ni på idén att göra flytande sittsäckar?

Det primära var inte att skapa en flytande sittsäck. Men eftersom tyget är nästintill vattentätt (klarar hög vattenpelare) blev de även flytande.

Alla våra produkter är framtagna efter  egna behov, där njutning och livskvalité står högt. Flytfunktionen blev mer en bonus. Eftersom fyllningen är flytande så provade vi flyttåligheten.

Den är god men efter tag kan den ta in lite vatten vid sömmarna vilket gör att den kan bli betydligt tyngre än vad den är som torr. Man behöver alltså se till att den torkar efter varje gång den används.

Vi rekomminspiration itaka i vattenenderar däremot inte produkten som flythjälpmedel. Den är flytande sittsäck, en flytande möbel. Men inte flythjälpmedel som har betydligt högre krav på sig.

Är tyget mycket hårdare och plastigare för att det ska stå emot vatten?

Nej inte alls. Vi använder endast Sunbrella Plus kapellduk. Det är den bästa duken enligt oss och dessutom både hållbar, mjuk och skön.

Är det inte svårt att hålla balansen om man sitter på ex Itaka Small i vattnet?

Jo det kan vara så. Särskillt eftersom den är så liten. Men det beror helt på hur stor person man är. Skulle väll istället rekommendera Itaka Large.

Kan man även ha de som “flytleksak” till barnen?

Nej, rekommenderas ej! Det är inte leksak och ska barn flyta på någon av våra möbler ska det alltid de vuxnas uppsyn och ansvar!

Vilken modell säljer ni bäst av?

Itaka Large säljer mest. Troligtvis för att den både fungerar som fåtölj och soffa. Både i vattnet och på land.