Intervju med Puskupusku

pusku loga  

Har du hört talas om sittsäckar från Puskupusku? Troligtvis inte. 

Det är inte det största företaget i Sverige men ett företag som etablerat sig starkt i andra länder gällande sittsäckar i olika storlekar och modeller. Framförallt handlar det då om lite lyxigare modellerna. Vi har varit i kontakt med ägarna bakom företaget och skapat en lite intervju om Puskupusku och deras utbud som nu även finns på den svenskan marknaden.

En självklar första fråga blev – Varifrån kommer namnet?

Ja, det är en ganska ovanlig och rolig historia som utspelade sig 2008. Vi hade skapat vår första Pusku Pusku sittsäck vilken var extremt stor, hela 1000 liter. En av våra kollegor försökte dra fram den till dörren och när vi såg honom, från andra sidan rummet, såg han ut som en pustande björn. Efter det kom idén fram att kalla företaget Puskupusku vilket betyder just pusta eller stånka. En ordlek helt enkelt.

Puskupusku är inte speciellt känt i Sverige. Berätta om företaget och hur länge ni funnits på marknaden.

Som sagt så sydde vi vår första sittsäck år 2008. Det var då mest som en hobby men det gick fort fram och år 2015 har vi nu 15 medarbetare. År 2014 fick vi den första ordern från Sverige och vi valde därför att även vara med i Stockholm Furniture & Light Fair mässan 2015. Första steget på allvar in på svenska marknaden. Vi fick några beställningar redan på mässan och idén föddes att skapa en svensk E-butik.

pusku soffaNi har kanske Sveriges största utbud av sittsäckar men mängder av modeller, färger och storlekar. Vilken modell köps mest?

Det är nog  SEAT NORDIC , RAZZ OX och LOUNGE. Sen har vi ju även Soffa MOOG som också är mycket populär. Kanske den största sittsäckssoffan i Sverige.

Sen har vi även tomma fodral som kan köpas in. Om man exempelvis har en gammal sittsäck som håller på att gå sönder så kan man välja att enbart köpa fodralet. En smart lösning.

Sittpuffar, sittfåtölj eller sittsäck – Vad skulle du säga är den stora skillnaden och vad rekommenderar du dina kunder?

Sittpuffar passar främst för att sitta kortare stunder i eller ha som puff att ha benen på när man sitter i en soffa eller fåtölj. Sittsoffor är bättre om du vill sitta skönt men nära ett bord för att fika eller liknande. Sittsäckarna är nog framförallt bra för dig som vill vila och slappa ”som en kung”.

Ser du någon trend gällande inredning med sittsäckar?

Ja man kan nog säga att modeller som är specialformade och av hög kvalité allt mer växer i popularitet. Kunderna letar även efter sittsäckar som passar de övriga möblerna i hemmet.

pusku med tryckNi erbjuder något så unikt som sittsäckar med eget tryck. Det är nått vi aldrig stött på tidigare. Berätta lite kring det. Kan man trycka vad som helst? Hur många måste beställas och vad kostar det?

Jo, det är nyhet. Pris beror på storlek och kostar från 300kr extra. Då kan man få en logo eller favoritbild på sittsäcken. Vi erbjuder även brodering. Kanske vill du ha ditt husdjurs namn eller nått annat skrivet. Det kostar från 200kr.

Husdjuren – Är era hundbäddar och kattbäddar populära ?

Det är inte en av de produkter som säljer mest. Men vi hoppas att det kommer att ändras i framtiden. Det blir ju mer och mer populärt att kosta på sina husdjur så många vill ha sitt husdjurs namn tryckt på bädden. Det blir i alla fall en väldigt unik present till husdjuret.

 Se hela utbudet från Puskupusku här.