Kundrecension Roomox XXL

Företaget för Roomox är baserat i Storbritannien och sittsäckar är det man främst marknadsför även om man sen en tid tillbaka också har loungesäckar och hundbäddar. Sittsäcken Roomox XXL är deras original och den som gett dem ett namn på marknaden. Kanske främst för sitt pris som är betydligt lägre än konkurrenten Fatboy.

Storlek

Med ett namn som Roomox XXL kan man tro att den är extra stor. Så är det inte.

Storleksmässigt är den något mindre än Fatboy med sina 120 cm x 160 cm. Man tror kanske att en skillnad på 20 cm inte ska märkas så mycket men det gör det. För en vuxen person som sätter sig till rätta märks det då stödet för ryggen inte blir detsamma som den för en större säck.

Material

Materialet består av High-tech nylon som är ett glansigt och slitstarkt tyg. Den glansiga ytan gör att smuts och annat inte fastnar så lätt på ytan. Den är också enkel att torka av med en trasa om det behövs och passar bra även utomhus.

Däremot så gör den glansiga ytan att halkar man runt när man ska sätta sig på sittsäcken vilket kan göra det svårt att hitta en bekväm ställning. Ett halkigt material märks framför allt av för vuxna som inte är lika smidiga när de ska ta sig upp från sittsäcken. Därför passar den här sittsäcken barn och ungdomar bättre än äldre med stela leder.

Design

Det här är en enkel sittsäck gjord i den klassiska formen av en enormt stor kudde. Den passar bäst liggandes plant och inte på högkant i försök att få den att likna en fåtölj. En perfekt kudde i ungdomsrummet eller framför teven.

Några av fördelarna med Roomox XXL är:

  • Materialet är lätt att hålla rent
  • Tar mindre plats än Fatboy original
  • Passar både utomhus och inomhus
  • Finns i många snygga färger
  • Det låga priset

Några av nackdelarna med Roomox XXL är:

  • Materialet kan upplevas halt
  • Skillnaden i storlek gör mer än man kan tro
  • Passar bäst plant och funkar inte lika bra som sittmöbel
  • Svår att ta sig upp från för en vuxen

Priset

Det bästa med den här sittsäcken är nog ändå priset som ger mycket sittsäck för lite pengar. Priset är också det som gjort Roomox mest känt på marknaden då de erbjuder kvalitet och funktion. Den som är ute efter en sittsäck till barn- eller ungdomsrummet kan köpa två säckar och fortfarande ligger långt under det pris som skulle gälla för Fatboy original.

Mitt betyg: 3/5

/Anna H