Kundrecension Roomox XXL


Roomox XXL
är en stabil sittsäck från Roomox. Den är billigare än många liknande modeller från andra märken, men håller trots det en väldigt hög kvalité.

Den är tillverkad i ett glansigt tyg som känns mjukt och svalt mot huden. Materialet är kanska kraftigt, vilket ger intrycket av att vara väldigt hållbart. Den har en enkel desig som stämmer överrens med de bilder som finns att hitta på företagets hemsida. Ett plus är att det finns flera olika färger att välja mellan.

roomox inspiration mångaPrecis som tillverkaren påstår är Roomox XXL väldigt lättskött. Smuts och fläckar fastnar sällan på materialet, och skulle säcken mot förmodan bli smutsig är den enkel att torka av med en trasa. Dessvärre saknas innersäck, vilket försvårar maskintvätt av överdraget. När man öppnar säcken far fyllningen lätt iväg och hamnar överallt.

Sittsäcken väger väldigt lite och kan flyttas på utan problem. Den tar inte upp alltför stor plats när den inte används, vilket gör den till en passande möbel för någon som bor lite trängre.

Enligt Roomoxs hemsida ska den ha plats för två. Att sitta i den är inga problem, men om två vuxna personer ska ligga i säcken samtidigt kan det bli snålt om plats. Med dess mått på 120 cm i bredd och 160 cm i längd känns det som att den har en standardstorlek för en sittsäck. Därför upplevs namnet Roomox XXL som lite missledande.

Följsamheten i säcken är relativt bra. Den formar sig efter kroppen när man sätter eller lägger sig i den, och håller därefter formen. Önskar man ett ordentligt stöd för ryggen när man ligger ner krävs det dock att man puffar upp och formar om den ett par gånger.

För att få ett behagligt ryggstöd i sittande ställning bör man luta säcken mot något, annars är det lätt hänt att den sjunker ihop. Men när man väl fått till formen på säcken är den väldigt bekväm att sitta i. Den avlastar ryggen på ett behagligt vis.

Roomox XXL är alltså ett mer prisvärt alternativ till marknadens mer kostsamma sittsäckar. Den håller bra kvalité, är skön att ligga i och väldigt lätt att hålla ren.

/Jennifer


roomox 5