Kundrecension – Sittsäck 4Me Ox

Sittsäcken har under de senaste åren utvecklas och är inte längre en möbel bara för barn och ungdomar. En snygg sittsäck i rätt färg passar lika bra i vardagsrummet som en bekväm möbel för alla. Eller som en skön utemöbel på verandan.

Storlek

4Me Ox är 180 cm lång, 40 cm hög och 135 cm bred vilket gör den till en av de större sittsäckar som finns på marknaden och jämförbar med Fatboy Original.

Den här sittsäcken är stor nog att rymma mer än en person beroende på hur man väljer att placera den. Ligger den plant på underlaget sitter man skönt men utan stöd för ryggen, däremot kan flera sitta samtidigt. Ställer man den på högkant kan den formas till en bekväm fåtölj med stöd för benen. Risken är att den blir så bekväm att man somnar.

Material

4Me Ox har ett yttertyg som heter OX. Materialet är slitstarkt och klarar lite hårdare behandling och rekommenderas därför som rätt val till barn och ungdomsrummet. Det här är också ett material som passar för den som ska använda säcken utomhus. Tyget är tvättbart i maskin på 40 grader, men med tanke på storleken av sittsäck får man vara beredd på att maskinen måste vara av en större modell.

Fördelar

En av fördelarna med en möbel av den här typen är att trots dess storlek väger den så lite att den är lätt att flytta även för den som bor tre trappor upp utan hiss. Att den finns i flera olika färger och möjligheten att kunna köpa nytt ytterfodral utan fyllning ger en möbel som kan anpassas efter de behov man har för stunden.

Det roliga med en sittsäck är att det finns så många olika möjligheter att forma och hitta sin egen personliga sittstil. När man väl satt sig tillrätta sitter man bekvämt och med en dator i knät, framför teven eller i solen på uteplatsen kan man bli sittandes länge.

Nackdelar

Det går inte att komma undan det faktum att det här är en stor möbel. Trots att den inte väger mycket och är lätt att förflytta tar den väldigt stor plats.  Ett annat problem som också har med storleken att göra är om yttersäcken går in i tvättmaskinen eller inte.

Även om man kan hitta sin egen favoritställning och blir sittandes länge måste man till slut resa sig upp. Det är inte alltid så lätt och en fördel är nog att man är både yngre och smidigare än vad många vuxna kan vara. Risken finns att man krälar på golvet en stund innan det går att resa sig då säcken inte erbjuder något stöd utom när man sitter ner.

Design

Designen är en klassisk form som ger en användaren flera möjligheter i sitt användande. Den är i första hand avsedd att användas som en sittmöbel och inte sovmöbel även om det inte är helt ovanligt att man kan somna i den precis som man kan somna i soffan.

Priset

En fördel med 4Me Ox är förstås priset. Storleksmässigt och kvalitetsmässigt är den jämförbar med Fatboy original som funnits på marknaden länge och priset ligger strax under. Dessutom kan man välja den i fler snygga modefärger.

5/5

Läs mer om produkten