Nya säckar på Sittsäckar.se

Vi välkomnar SACKit och deras cobana-säckar in på Sittsäckar.se. Säckarna är slitstarka och kan användas såväl inomhus som utomhus av både barn och vuxna. Finns i en större och en mindre modell. 

Nyheterna

Det är två starka utmanare till de mer klassiska fabrikaten som nu tas in på sidan:

  • Cobana – En slitstark säck i måtten 115 x 140 centimeter. Passar för inom- och utomhusbruk och kan väljas i flera trendiga färger.
  • Cobana Junior. Precis som Cobana, men i måtten 100 x 130 centimeter. Säcken är enkel för barnen att flytta runt, leka, slappa och stoja i.

Storleken är egentligen det enda som skiljer dessa säckar åt. Material, fyllning, blixtlås och är exempel på saker som de har gemensamt. Ytterfodralet är vad SQUAREit kallar för Cobana-tyg, vilket egentligen är olefin, en textilfiber. Olefin har egenskaper som gör att det lämpar sig mycket bra som överdrag för en sittsäck; det är slitstarkt, vatten- och smutsavvisande och känns skönt mot huden.

Materialets karaktär gör att dessa säckar blir de flexibla möbler som vi anser att sittsäckar ska vara. De ska gärna tåla att flyttas runt och utsättas för olika underlag, utan att varken komfort eller formgivning kompromissas med. 

Med en prislapp runt 2000 kronor är de inte direkt ett budgetval, men inte heller det dyraste som finns i sortimentet. Snarare kan man argumentera för att dessa säckar är riktigt prisvärda. Med Cobana-tyget, YKK-blixtlåset och   EPS-kulorna är det en högt kvalitativ säck med lång livslängd. Stygnen runt kanterna är handsydda, vilket gör att varje säck är unik.