Recension 4Me OX – Från Pusku Pusku


Denna recension gäller för sittsäcken 4Me OX från Pusku Pusku. Recensionen gäller både för ”enbart ytterpåse” samt för hela säcken dvs. med fyllning.

Storlek

4 Me är 140*180 vilket kan anses vara standard inom rektangulära sittsäckar. Den här finns även i en modell som heter 2Me och är då något mindre. Den skulle därmed kunna kallas för ”juniormodell”.

Material

Tyget heter OX och är ett grovt tyg som man kan ha utomhus. Det är lite strävare än den glansiga yta som många känner igen från andra sittsäckar. Personligen gillar jag detta tyg bättre men det är mest en smaksak. Fodralet i videon är lila men den finns även i flera olika färger. På den punkten står Pusku Pusku ut många andra fabrikörer. De har flera olika färger och flera olika tyger på sina modeller. Man kan kombinera som man vill och priset varierar då några hundringar. Fördelen är helt klart en stor flexibilitet.

Bygga ihop egen sittsäck?

När man beställer en yttersäck får man alltid en innersäck med. Men beställer man bara yttersäck får man inte några EPS-kulor. Vill man köpa varje separat del kan man köpa en yttersäck (med tillhörande innersäck) och sedan EPS-kulor för att fylla sittsäcken. Det är inte någon rekommendation då det blir billigare att köpa den färdig om vill ha den komplett. Behöver man däremot bara komplettera med ett nytt fodral kan det självklart vara bättre att bara köpa det.

Pris

Priset för enbart fodralet är 890kr. Det tycker vi är helt okej med tanke på vad man får för pengarna. Det går att hitta billigare modeller för den som vill köpa budgetvariant. Men detta är inte budget  – det är lite bättre kvalité. Man kan även att köpa sittsäcken fylld och klar. En komplett 4me  kostar 1790kr.