Recension innerpåse till sittsäck


Varför ska man köpa innerpåse till sittsäck?

Innerpåse beanbagEn innerpåse kan användas främst vid två olika tillfällen. Det ena är att man har en sittsäck som idag inte har någon innerpåse. Då kan man flytta över EPS-kulorna till den nya innerpåsen och sedan lägga ytterpåsen kring denna. Därmed blir det mycket lättare att ta bort ytterpåsen och tvätta den (eller byta den) om man önskar det.

Den andra orsaken är om du skapat en egen sittsäck . Du har kanske gjort ett eget snyggt fodral och vill samla ihop EPS-kulorna med en innerpåse i det sydda fodralet.

Pris?

En innerpåse kostar ungefär 200-250kr. Är det värt det? Det beror helt på om man tycker om att sy och pyssla eller inte. Man kan ta ett gammalt lakan och sy ihop och sätta en dragkedja på. Det blir billigare – men tar tid.  Att köpa en innerpåse är enkelt och snabbt.

Vad passar innersäcken till?

Innersäcken passar till de flesta klassiska rektangulära sittsäckar . Det gör inget om innerpåsen är lite större än ytterfodralet.

Hållbarhet?

Ja, innerpåsarna är riktigt slitstarka. Man kan fylla dem med EPS-kulor och lyfta påsen utan att man riskerar att påsen går sönder. Däremot är det inte en ytterpåse och ska alltså inte behandlas som en sådan. Man ska inte lägga sig på den och rulla runt. Då är risken att den går sönder.

Nackdelar?

Det finns en tydlig nackdel med den innerpåse vi recenserat. Det är öppningen. Öppningen är enbart 2-3dm lång. Genom den ska alla EPS-kulor ner vilket gör att man måste vara 2-3 personer som hjälps åt och siktar ordentligt för att inte allt ska hamna utanför.

Vi har svårt att förstå varför man inte gör en längre öppning så man kan trä över påsen över den gamla sittsäcken och därefter bara hälla över allt på en gång.

Slutbetyg

4/5 – Funktionell, hållbar. Men öppningen skulle kunna varit större.

innerpåse saccosäck köpa