Recension Roomox XXL

På grund av MYCKET DÅLIGA omdömen på Trustpilot marknadsför vi inte längre Roomox.

Se istället:

Billiga sittsäck

Barn sittsäck

Fat Boy(Rättning: Roomox är ett engelskt företag- ej tyskt)

Recension Roomox XXL

Roomox är ett engelskt märke som tillverkar mycket prisvärda sittsäckar. Den mest sålda modellen är Roomox XXL. Priset är 599kr inkl frakt.

Storlek

Roomox XXL är 120*160cm. Det kan kännas lite missvisande då man kan tro att detta då ska vara en jättestor sittsäck. Men med 120*160 är det ett standardmått. Man kan exempelvis jämföra mot FatBoy Original som är 140*180cm. Fatboy är alltså något större men då får man även betala betydligt mycket mer. Kort sagt så är det standardmodell i standardstorlek – men till ett bättre pris.

En kort prisjämförelse visar detta:

Roomox XXL 120*160 för 599kr

FatBoy Original 140*180 för 2150kr

Material

sittsäcken är tillverkad av High-tech nylon vilket kan jämföras med segelduk. Men mjukare förstås att sitta på. Ett mycket slitstarkt tyg (något glansigt). Vi har testat med att låta två barn i femårsåldern hoppa från en stol ner på säcken för att se om det skulle skada den på något sätt. Men det har inte varit några problem. Däremot är det inte en rekommendation att hoppa i sittsäckar överlag från höjder. Eller som andra tillverkare skriver på sina hemsidor ”ej för att hoppa studsmatta i”

Skulle den trots allt gå sönder kan man laga den med ”Fatboy Repairkit”. Det finns inget speciellt repairkit för just Roomox.

Fatboy Repairkit 39:- kan beställas här

Snygg

Om en sittsäckär snygg eller inte är alltid en smaksak. Denna modell är en standardsäck gällande utförandet. Inte den snyggaste rent designmässigt men väldigt funktionell. Vill man ha designsäckar behöver man betala det fyrdubbla och i sådant fall kan istället exempelvis Fatboy Metahlowski (3950kr) Lena Fårskinn (2395kr) eller Gun Rugs (8990kr) rekommenderas. Men jämför priserna mot Roomox XXL på 599kr.

Fläckar

En stor fördel är att Roomox XXL har avtagbart tyg. Nu är det sällan det blir fläckar eftersom det är så glansigt tyg. Dessutom kan de flesta fläckar tas bort med trasa. Använd lite såpa om så skulle behövas. Vill man tvätta fodralet kan man även göra det. Men då måste man hälla ut all fyllning i sittsäcken först.

Modell

Detta är en klassisk sittsäck och inte en sittsäck. Skillnaden kan sägas vara i hur de är sydda. Denna har fyra långa kanter vilket gör det till en perfekt liggandes säck. Får inte lika poäng om den ska användas som extrastol. Den fungerar absolut till det men den har sin största fördel när man sitt/ligger i den. Se videon för tydligare info.

Pris – Billigaste sittsäcken?

Det är här som Roomox har sin stora fördel. Denna modell kostar 599kr inkl frakt. Det kan ställas mot en Fatboy som är 2dm bredare och 2dm längre som kostar över 2000kr. Därmed får Roomox mycket bra betyg gällande pris. Högsta poäng.

Sammanfattning

Roomox sittsäck är en klassisk standard säck men till ett mycket bra pris. Den är 120*160cm vilken är ”medelstor”. Det finns både större och mindre på marknaden. Ett litet minus ges för namnet XXL då det kan uppfattas som att det är extrastor modell av sittsäck.

Mycket enkel att hålla ren och ett plus för att man kan ta bort säcken och därmed tvätta den.