Roomox Air Lounge – Recension


Roomox Air Lounge är en ”uppblåsbar soffa”. Den lanserades av Roomox inför sommaren 2016. Dess fördel ligger främst i att den är så extremt lätt att ha med sig (ex på stranden) samt att den är väldigt bekväm. 

När Roomox Air Lounge för första gången presenterades för oss på Sittsäckar.se var jag skeptisk. Den såg inte speciellt skön eller snygg ut. Utöver det finns det recensioner på nätet som säger att den ska vara svår att fylla med luft. Så upp till bevis!

Storlek och funktion

Den allra största fördelen med denna soffa är dess vikt. Blir inte mycket att bära på när man tömt ur luften, vik ihop den och lagt den den lilla medföljande påsen. Häng den på styret på cykeln, ha den över axeln eller lägg den i väskan. Soffan är med där du vill.

Blåsa upp

Vi gillar även sättet som den uppblåsbara soffan blåses upp. Glöm pumpar – här sker det med lite teknik genom att man samlar in luft.  I filmen tar det ca 5 sekunder att fylla den och det sker inomhus där det knappast blåser speciellt mycket. Det går alltså att fylla den utan att det behöver blåsa – men viss teknik kan behövas. Vi ger ändå högt betyg på denna punkt eftersom det går så snabbt och att man slipper bära med sig en pump var än man ska.

Material

Tunt nylonaktigt tyg. Det är tyget som är produktens stora fördel – och dess nackdel. Det måste vara så här tunt tyg för att man snabbt ska kunna fånga in luften när den ska fyllas. Men samtidigt känns det som att det ganska lätt skulle kunna gå sönder av nycklar eller andra vassa föremål. Vi har testat den under flera dagar och än så länge iallafall inte punkterat den.

Snygg

Nej, det kanske inte är en inredningsmöbel precis. Men den ska inte vara inne heller. Det är en flexibel soffa som är lätt att ta med överallt. Det är det som är dess funktion – inte att vara snygg i ett vardagsrum.

Hur många ryms?

Två vuxna? Njeae….det beror nog på hur stor man är. Den tål 150kg så visst går det rent kilomässigt. Men man sitter skönare om man är ensam (eller ett barn och en vuxen)

I vatten

Vi har även testat den i vatten eftersom Air Lounge flyter. Grymt skön att ligga i när vågorna sakta skapar en härlig gungning. Högsta betyg! Använd den däremot inte som flytleksak till barnen då de inte har den säkerhet som krävs för detta.

Pris

799kr – Prisvärt – Ja det är i nivå med många andra produkter på marknaden i samma stil.

Till Butik