Så vann en död gris en sittsäck

Det är vanligt att E-butiker genomför tävlingar på Facebook. En mer udda tävling genomfördes av Sittsäckar.se under hösten 2016. Då vann nämligen en gris en egen sittsäck . En minst sagt udda gris  -som dessutom var död.

Under hösten 2016 genomförde sittsäckar.se en tävling på deras Facebooksida. Det deltagarna skulle göra var att ”ställa en fråga om sittsäckar ”. Det ena bidraget var mer fantasifullt än det andra medan vissa var mer seriösa. Exempelvis kom följande frågor in:

”Fungerar den som tefat i pulkabacken”

”Vad gör man om någon tar den”

”Får man tjuvlåna sittsäcken från ungarna”

Vinsten var en egen sittsäck och den fråga som tog hem priset var:

2004 flyttade en minigris vid namn Nöffe hem till oss. Han älskade att sova i sin sittsäck . När han vägde 100 kilo gick sittsäcken sönder till hans stora förtvivlan. Det låg små vita kulor över hela vardagsrummet. Nu till min fråga: Om jag vinner er fina säck, kommer den då att hålla för en 100 kilos gris ?”

En förtvivlad gris är inte att leka med så priset skulle få grisen lugn och matte/husse glad. Efter en extrakontroll kunde det bekräftas att säckarna även håller för 100kg.

En udda gris…

Nöffe var uppenbarligen en ganska udda gris. Det är sällan som man hör talas om minigrisar som sover i sittsäckar . Det finns visserligen modeller speciellt tillverkade för hundar och katter – men inte för grisar.

Men Nöffe var en unik gris på flera plan. Bland annat fick han följa med familjen på Gävle Cityfest för några år sedan. En stor gratisfest då staden myllrar av människor, marknadsstånd, tivoli och framträdanden. Nöffe trivdes bra med allts om hände runtomkring honom och följde med i barnvagnen. Kanske njöt han extra mycket av den uppmärksamhet som han fick. Bland annat gjorde lokaltidningen, Gefle Dagblad, ett reportage med titeln ”Fest – Även för minigrisen Nöffe” 

En död gris

Efter att vinnaren kontaktats för adressuppgifter och val av sittsäck visade det sig däremot att vinnaren (grisen) inte kunde ta emot säcken. Han hade dött några år tidigare så det blev matte som fick ta emot priset istället.

Efter att över 70 olika frågor hade kommit in till tävlingen var det alltså tillslut en död gris som tog hem priset. Men matte kan nog njuta av vinsten ändå.

Kanske har Nöffe det riktigt skönt i himlen – där ligger han säkert på sin sittsäck och njuter av himlalivet.

Rest in Peace – Vår älskade minigris