Sittpuff – en multifunktionell möbel

Circus pouf velour large

Velouttyg på sittpuffar

Circus pouf från Normann Copenhagen har en elegant framtoning med mjuka former och hög komfort. Bakom designen står den uppskattade danske produktdesignern Simon Legald. Sittpuffen erbjuds i ett flertal läckra färger, så som i nyanser av dovt vinröd, midnattsblå, silvergrå och karamellrosa. Sittpuffen passar utmärkt i det lilla barnets rum, men också i vardagsrummet som en förlängning av familjens soffa.

Material: Bomull. Storlek: 65 x 65 x 35 cm.

Till Butik

 

 

 


Candy sittpuff – Matt taupe

Candy SittpuffSom en nougatpralin kommer denna bruna sittpuff vid namn Candy från det italienska märket Calligaris. Candys stora triumfkort är möjligheten att ta av sittdelen, för dold praktisk förvaring. Det gör sittpuffen till en given favorit för alla utrymmen med behov av förvaring, eller som utvald möbel i ett minimalistiskt inrett hem.

Material: Polyeten, tygsits. Storlek: 48 x 45 cm.

 

Till Butik


 

Square pattern sittpuff

Rutig sittpuffFrån danska Hübsch kommer Square pattern sittpuff som smälter väl in i moderna hem. Det grafiska mönstret passar i hem som låtit sig inspireras av art déco, det ger ett levande intryck och förhöjer rummet. Används förslagsvis som en extra pall i vardagsrummet, eller kanske som förlängning av soffan.

Material: Bomull. Storlek: 45 x 35 cm.

 

 

Till Butik


 

 

Fatboy sittpuff

Fatboy Point

Fatboy Point är namnet till trots inte en speciellt tjock sittpuff bara 50 x 35 x 50 cm därför kan den användas överallt i ditt hem, nästan. Söker du större sittsäckar (sittsäckar)? Se utbud från Fatboy här.

Till Butik

 

 

Sittpuffar

Sittpuff – en multifunktionell möbel

Sittpuff är en bekväm och praktisk möbel med en mängd olika användningsområden. Förutom att den kan vara skön att sitta på kan den vara en snygg inredningsdetalj i hemmet.

Sittpuffar från:

De sittpuffar som presenteras ovan går att köpa hos: (Listan uppdateras efterhand)

Trendrum

Sittpuffar med extra elegans – Det är vad som kännetecknar utbudet av sittpuffarna hos Trendrum. Ett flertal är tillverkade i sammet eller skinn och skapar en lyxigare känsla än den klassiska i velour eller mjukt tyg. Många har även förvaring vilket gör det mer till en möbel än bara något att vila fötterna på. På saccosäckar.se representeras Trendrum med delar av deras utbud av. Se utbud av sittpuffar hos Trendrum

PuskuPusku

PuskuPusku har bara på några år blivit en självklar aktör inom sittsäckar i Sverige. Det grundades i Tallin och dess produkter säljs idag över stora delar av Europa. PuskuPusku är det märke som har störst utbud på saccosäckar.se. Detta tack vare deras bredd i utbudet. Bland annat går det att köpa saccosäckar med utbytbart överdrag – något som annars inte är lätt att hitta. Läs mer om PuskuPusku

Royal Design

Royaldesign har ett stort utbud av både sittsäckar och sittpuffar. På saccosäckar.se är det framförallt Fatboy som representeras. Hos denna butik hittas även lagningskit för Fatboy – ett lagningskit som även kan användas för att laga sittsäckar i liknande material. Se utbud av Fatboy hos Royal Design

 

Att tänka på vid köp av sittpuff

Att tänka på vid köp av sittpuff

Användning

När man ska köpa en kan det därför vara bra att fundera på vad den egentligen ska användas till och vart den ska förvaras. Söker man en puff som ska stå i vardagsrummet som fotpall eller sittplats kanske man bör se till att den passar in med de övriga möblerna i rummet. Väljer man en puff i samma material som soffor och fåtöljer ger det intrycket av att de hör ihop. Vill man använda den till förvaring i barnrummet kanske man istället ska välja en som är rymlig och lätt att öppna.

Förvaring

En del modeller har även inbyggd förvaring. Detta kan vara en snygg och praktisk lösning till ett rum med mindre utrymme. Föremål som ska finnas nära till hands utan att synas och ta upp för mycket plats kan man enkelt förvara i puffen. Man kan exempelvis placera en sittpuff i vardagsrummet där man förvarar plädar och kuddar, eller en i barnrummet för leksaker och böcker.

Fukt

Vissa sittpuffar trivs inte i regn och fukt, man bör därför se till att den man köper till uteplatsen inte blir förstörd om den lämnas ute. Ska den bara användas vid enstaka tillfällen kan man välja en som är lätt att ställa undan. En del modeller går dessutom att vika ihop

Fler sittpuffar

Sittpuffar