Sjuårig flicka ville sitta i sittsäckar och jobba på Google – fick svar från VD:n

Den sjuåriga flickan från Storbritannien, Chloe Bridgewater, skickade in en jobbansökan till Google. Efter några dagar kom ett svar – från Sundar Pichai, som är VD på storföretaget. Om detta rapporterar The Independent. 

Chloe hade aldrig gjort en jobbansökan förut. Faktum är att hon bara att hade skrivit ett brev tidigare – och det var till tomten. Vad det var som lockade med att jobba på IT-jätten framgick tydligt i brevet:

”Min pappa sa att jag kan sitta på sittsäckar , åka rutschkana och köra gokart om jag hade ett jobb på Google.” 

Som i vilket personligt brev som helst, lyfte hon givetvis även upp sina personliga styrkor i texten. Bland annat nämner hon sin IT-vana.

”Jag gillar datorer och har en platta som jag spelar på. Jag fick ett spel av min pappa där man flyttar en robot upp och ner i rutor. Han sa att det är bra att jag lär mig om datorer.” 

I en jobbansökan brukar referenser vanligtvis ges på förfrågan. Chloe valde istället att stoltsera med referenserna direkt i brevet. Dock kommer lovorden inte från en tidigare arbetsgivare – utan från läraren.

”Jag är sju år och mina lärare har sagt till mina föräldrar att jag är mycket bra i skolan och bra på stavning, läsning och räkning.” 

En självförtroende-boost

Chloe var med i en bilolycka för några år sedan. En olycka som stötte hennes självförtroende i kanten. Enligt pappan, Andy Bridgewater, fick Chloe en välbehövd boost av VD:ns uppmuntrande svar. Andy la upp brevet i en post på LinkedIn.

Han inleder posten med att skriva att Chloe hade sett bilder på Googles kontor med sittsäckar , gokarts och rutschkanor. Under den inledande texten finns en bild på brevet som Sundai svarade Chloe med. Brevet är idel uppmuntrande ord.

”Om du jobbar hårt och följer dina drömmar kan du åstadkomma vad du än tar dig an – oavsett om det är att jobba hos Google eller att simma i Olympiska spelen.” 

Huruvida Chloe, om några år, sitter och programmerar i en sittsäck hos Google återstår att se. Klart är i alla fall att hon fick en morot att jobba efter.

(Flickan på bilden har inget med berättelsen att göra. Hon sitter i en Itaka- Sittsäck)