Skötselråd för Scandilock (Fårskinn och Kohudar)

skandilock logaFör att produkterna ska hålla länge är det viktigt att man sköter dem rätt och rengör dem regelbundet. Undvik att utsätta dem för direkt solljus och stark värme.

 

Fårskinn på sittsäckMöbler

Fårskinnsmöbler kräver regelbunden rengöring då smuts och damm gärna fastnar i skinnet. Använd dammsugare och klisterrulle för lättare nedsmutsning och låt möbeln vädra. Eventuella fläckar ska snabbt blötläggas i kallt vatten innan möbeln tvättas med ljummet vatten, ullschampo och svamp.


Kohudar

Kohuden ska dammsugas, piskas och vädras för att få bort lättare smuts. Den bör därefter rengöras med ljummet vatten och en svamp.

Är den väldigt smutsig kan man även tillsätta matt- eller textiltvätt på spray eller ett ullschampo. Skölj därefter huden med hjälp av ljummet vatten och svamp ett flertal gånger. Låt den torka på mattställ.

Eventuella fläckar ska snarast möjligast blötläggas i kallt vatten.

Fårskisittpuff med fårskinnnn

Fårskinn kan kemtvättas, men rengörs enklast med hjälp av en klisterrulle eller dammsugare. Till lätt nedsmutsat skinn kan man även använda ljummet vatten och en svamp.

Skinn som har blivit ordentligt nedsmutsat ska helst läggas i blöt i kallt vatten innan det tvättas. Maskintvätta i 40° C med ett skonsamt flytande ullschampo. Det är viktigt att alltid använda mycket vatten, och medlet bör vara fritt från blekmedel, peroxider, enzymer, alkalier och fosfater. Låt skinnet plantorka eller torka upphängt efter centrifugering. Det bör inte torktumlas eller strykas.

För att skinnet inte ska förlora sin smidighet bör man gnugga och dra i det innan det hunnit torka helt.

skandilock produkter

skandilock autentiska produkterOm Scandilock

Scandilock är ett svenskt familjeföretag från Svenljunga som arbetar med formgivning av fårskinnsvaror. Det grundades under 30-talet och har sedan dess utvecklats till att bli ett av Europas ledande företag inom branchen.

Tack vare deras unika teknik kan de ta till vara på fårskinnets alla användbara egenskaper. På så vis kan Scandilock framställa vackra produkter med unika praktiska egenskaper.Se hela utbudet från Skandilock