Air Lounge – Kundrecension

Air Lounge – uppblåsbar fullträff eller platt fall?

Ingen har väl missat sommarens hetaste… ja, vadå? Namnet ”Air Lounge” går inte riktigt att översätta till svenska. Den har kallats både säng och stol, men den närmaste förklaringen är nog ”luftsoffa” eller ”luftfåtölj”. En Air Lounge är helt enkelt en stor påse gjord av ett slitstarkt och lätt material som man blåser upp med hjälp av vinden, och sedan kan man sitta eller ligga i den. Det lätta materialet och det faktum att den blir väldigt liten när man tömmer den på luft och viker ihop den gör att Air Loungen är perfekt att ta med sig till exempelvis stranden, parken eller en festival. Det som fångade mitt intresse första gången jag såg en Air Lounge i en video på Youtube var dess fascinerande utseende. Med sin underliga form liknar den inte något jag sett tidigare och jag tänkte genast att jag skulle vilja ha en sådan att ligga i ute på gräsmattan.

Air Loungen har testats på internet av bland annat olika Youtubers och den verkar vara väldigt populär – ändå har jag aldrig tidigare träffat någon som har en Air Lounge. Personligen har jag bara sett den på internet. Kanske har Air Loungen inte hunnit spridas så mycket i Sverige ännu, eller så är det bara så att jag lyckats undgå att se en.

Enligt Roomox, företaget bakom Air Loungen, behöver man i stort sett bara dra den genom luften för att den ska fyllas med luft. Det stämde inte riktigt; jag sprang runt som en yr höna och viftade med min Air Lounge innan det gick upp för mig hur man skulle hålla och röra den för att den skulle fyllas med luft. Det krävdes lite teknik för att Air Loungen skulle blåsas upp, men när jag väl kom på hur jag skulle göra var det inte särskilt svårt. En möjlig bidragande faktor till att jag hade problem att blåsa upp min Air Lounge är att det var vindstilla när jag försökte. Air Loungen är antagligen lättare att fylla med luft när det blåser lite.


  Se vår recension där vi visar hur man fyller Air Lounge på 5 sekunder – inomhus


Air Loungen var relativt bekväm, men jag måste säga att den ser mer komfortabel ut än den är. Den var inte det skönaste jag legat i, men det var ändå mycket skönare än att ligga på en handduk på en gräsmatta eller på stranden. Den är lätt att vika ihop och ta med sig, till skillnad från till exempel en solstol. Enligt mig skulle en Air Lounge passa utmärkt att ha på stranden, eftersom den är skönare att ligga på än en handduk och mycket smidigare att ta med sig än en solstol. Jag skulle däremot inte välja Air Loungen framför en skön stol om jag bara skulle vara hemma på gräsmattan.

Roomox Air Lounge kanske verkar vara mer spännande och bekväm än den faktiskt är, men den är ändå jämförelsevis behaglig att ligga i och den är dessutom väldigt enkel att ta med sig. Från mig får den ett ganska bra betyg trots att den inte nådde upp till mina höga förväntningar och trots att jag hade lite problem att fylla den med luft. Jag skulle kunna tänka mig att spendera många lata sommardagar på stranden i en Air Lounge – om någon annan blåste upp den åt mig!

      Frida E

Roomox Airlounge kan köpas här